• SDO kerstmeister na winst op Phenix

Afgelopen zaterdag speelde SDO in Goor tegen medekoploper Phenix. Beide ploegen hadden bij aanvang van de wedstrijd 8 punten, maar SDO had 1 wedstrijd minder gespeeld. Een onvervalste topper dus.

SDO begon erg sterk aan de wedstrijd en kwam op een 0-2 voorsprong. Phenix kwam daarna snel op gelijke hoogte, 2-2. Daarna ging de wedstrijd gelijk op. De ploeg uit Westerhaar had het betere van het spel, maar beloonde zichzelf niet. Hierdoor kon Phenix bij blijven. Na een twintig minuten sloeg SDO een gaatje naar 4-6. Opnieuw wist de thuisploeg het gat te dichten, 7-7. In de laatste minuut van de eerste helft wist SDO nog 1 keer de korf te vinden en ging hierdoor met een 7-8 voorsprong de rust in.

Na rust sloeg SDO meteen een gat naar 8-11. De Westerhaarders hadden ook het betere van het spel en wist ook makkelijk de korf te vinden. Toch wist Phenix weer het gat te dichten, zij het met wat hulp van de scheidsrechter. Het slot van de wedstrijd was erg spannend. SDO kwam steeds op voorsprong maar kon niet los komen van de ploeg uit Goor. Bij het ingaan van de laatste minuut was het 14-15 in het voordeel van de SDO’ers. Er waren nog een paar kansen voor beide ploegen, maar er werd niet meer gescoord. Hierdoor nam SDO de punten mee naar Westerhaar. Einduitslag Phenix – SDO 14-15.

Door deze overwinning blijft SDO ongeslagen en sluit als koploper het jaar 2016 af. De volgende wedstrijd is 7 januari. Dan speelt de ploeg thuis tegen Mélynas 1. De wedstrijd begint om 17:30 uur.