• Twentse Derby tussen SDO en KIOS eindigt in een gelijkspel
    Afgelopen zaterdag speelde SDO 1 uit Westerhaar tegen KIOS 1 uit het nabijgelegen dorp Sibculo. In het verleden speelden de ploegen veelvuldig tegen elkaar. Omdat deze wedstrijd een echte derby is, leverden deze confrontaties vaak veel strijd op. Niet alleen de winst staat op het spel, maar zeker ook de eer.
    Voorafgaand aan deze wedstrijd was KIOS de koploper. SDO was terug te vinden op een 5 de plaats, dus de bezoekers waren de favoriet.
    Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren aanwezig: veel publiek, prima weersomstandigheden (geen wind en een lekker zonnetje) en een scheidsrechter. Deze laatst genoemde floot om 15:30 uur voor het eerst. SDO begon furieus aan de wedstrijd en beloonde zichzelf. Al snel was het 4-0 in het voordeel van de Westerhaarders. De bezoekers konden hier weinig tegenover zetten en leken verrast. Toch wist KIOS in de fase daarna terug te komen in de wedstrijd. Na een kwartier spelen was de stand 5-3. In het restant van de wedstrijd wist de thuisploeg de voorsprong vast te houden. De ploegen gingen rusten met
    de stand 8-5 in het voordeel van SDO.

Na rust promoveerde SDO de eerste aanval meteen tot een doelpunt. Daarna zag de ploeg van Jan Nijkamp (oud trainer van ondermeer KIOS) dat de bezoekers dichterbij kwamen, het werd 9-8. Toen het niet veel gelijk werd (10-10), was de spanning weer helemaal terug. En het bleef spannend tot het eind. Het was KIOS dat steeds op een voorsprong kwam van 1 doelpunt, maar SDO kwam iedere keer weer naast de bezoekers. Kort voor tijd stond het 13-13. Een invaller aan de zijde van de thuisploeg wist in de laatste minuut de bal door de korf te gooien. Dit leek het winnende doelpunt te zijn. Helaas voor de Oranjehemden wist ook KIOS nog 1 keer te scoren in die laatste minuut. Hierdoor eindigde deze boeiende en spannende strijd in een puntendeling en dat was gezien het spelbeeld zeker terecht.

Eindstand SDO –KIOS 14-14

SDO kon tevreden zijn over hoe er vandaag gestreden werd. De ploeg speelt volgende week zaterdag inBorne tegen Groen Zwart 1. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.