• Moeizame overwinning voor SDO 1

Afgelopen zaterdag speelde SDO 1 in Borne tegen Groen Zwart 1. In de laatste paar seizoenen speelden de beide ploegen regelmatig tegen elkaar. In al deze wedstrijden was het SDO dat steeds de winst pakte. Daarom waren de Westerhaarders favoriet in dit duel.

Net als vorige week startte SDO prima aan de wedstrijd. De ploeg speelde goed en kwam snel op een 0-4 voorsprong. Daarna kwam de klad erin. De ploeg van Jan Nijkamp was heer en meester in het duel, maar vergat af te ronden. Hierdoor kon Groen Zwart terugkomen in de wedstrijd, ondanks dat de ploeg duidelijk de mindere was. Bij rust stond de thuisploeg zelfs voor met 6-5. Een lesje effectiviteit voor SDO.

Na rust pakte SDO het goed op. De ploeg ging zorgvuldiger met de kansen om. Ook werden de aanvallers van Groen Zwart uitgeschakeld. De Oranjehemden kwamen op een 7-10 voorsprong, na een doelpunt van debutant Josette Drent. Hiermee was de wedstrijd beslist. Groen Zwart was niet bij machte om het gat te dichten. In het slot van het duel wist SDO nog een aantal keer de korf te vinden. Eindstand Groen Zwart – SDO 7-13.

Volgende week speelt SDO 1 in Utrecht tegen koploper Hebbes 1. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.