• SDO 2 pakt eerste punt van het seizoen bij Rigtersbleek/Cottus 3

De Oranjehemden uit Westerhaar reisden af naar het natte Enschede. Bij aanvang van de wedstrijd werd het al gauw duidelijk dat het een natte glijpartij zou worden. SDO had al ervaring opgedaan in Veenendaal met deze weersomstandigheden en kwam daardoor gauw op een 0-1 voorsprong. Ook Rigtersbleek wist het mandje te vinden en scoorde de 1-1. Het eerste deel van de wedstrijd ging de stand gelijk op tot de 3-3.  Een kwartier voor rust ontstonden er dusdanige plassen water op het veld, de scheidsrechter kwam bij de coach informeren wat hij van de omstandigheden vond. SDO voelde zich als een vis in het water bij deze weersomstandigheden en we besloten om het goede spel voort te zetten. Dit resulteerde in een gat van 2 doelpunten en ging SDO de kleedkamers in met een ruststand van 4-6.

Beide ploegen kwamen uit de kleedkamers met een heel nieuw strijdplan. Aan de kant van SDO kwam er een complete vak wissel en bij Rigtersbleek werden de 4 dames gewisseld. SDO opende de 2e helft gelijk met een doelpunt. Daarna wist SDO niet meer tot scoren te komen en kwam Rigtersbleek snel terug naar een 8-8 tussenstand. De laatste fase van de wedstrijd was spannend. Desondanks kon SDO de rust bewaren en ging een heer van SDO effectief met de kansen om en scoorde 2 afstandsschoten. Hierdoor werd het kort voor tijd 10-10. SDO kreeg nog 1 kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar benutte deze niet. Eindstand 10-10.

Terugkijkend op deze wedstrijd kan SDO tevreden zijn met hun 1e punt van het seizoen.

Volgende week speelt SDO 2 tegen DOS WK om 14.00 uur in Enschede.