• SDO overtuigt niet, maar wint wel.

Na een week rust trad SDO afgelopen zaterdag aan tegen Groen Zwart uit Borne. Vorig seizoen speelden de ploegen 3 keer tegen elkaar, dit resulteerde in 3 overwinningen voor SDO. Hierdoor gingen de Westerhaarders met veel vertrouwen de wedstrijd in.

SDO liet er geen gras over groeien en startte furieus, binnen 5 minuten was het 5-0. Groen Zwart werd overklast en kon hier niks tegenover zetten. Helaas kon de thuisploeg het goede begin niet voortzetten. Er werd minder scherp gespeeld, veel onnodig balverlies en veel gemiste kansen, zorgen ervoor dat Groen Zwart terug kon komen in de wedstrijd, het werd 6-3. SDO herpakte zich en dit zorgde voor een 8-4 voorsprong bij rust.

Na de rust probeerden de SDO'ers een tandje bij te schakelen. Dit lukte en de ploeg liep uit naar 14-7. Het gat was geslagen en de wedstrijd leek gespeeld. In het slot van de wedstrijd deed Groen Zwart nog wat terug, maar het werd niet meer spannend. Einduitslag SDO - Groen Zwart 16-12.

Volgende week zaterdag, 24 september, speelt SDO in Zeewolde tegen Wolderwijd. De wedstrijd beging om 15:30 uur.