• SDO wint in Nieuwleusen van ‘d Ommerdieck

Afgelopen zaterdag speelde SDO haar eerste competitiewedstrijd op het veld. Na een succesvol zaalseizoen wilde de ploeg de goede vorm vasthouden om bovenin mee te blijven doen. De ploeg moest afreizen naar Nieuwleusen om daar te spelen tegen ‘d Ommerdieck. Het vorige duel werd in Westerhaar gewonnen door SDO met 16-6. Toch wisten de Westerhaarders dat het een lastig duel kon worden.

Onder prima weersomstandigheden floot de scheidsrechter de wedstrijd in. Het eerste doelpunt liet even op zich wachten, maar was van ‘d Ommerdieck. SDO antwoordde met een raak afstandsschot, 1-1. Daarna was het SDO dat op voorsprong kwam, maar opnieuw werd het gelijk. Zo ging het lang gelijk op. SDO creëerde ontzettend veel kansen, maar de afwerking miste. De thuisploeg zette hier weinig tegenover, maar was wel een stukje effectiever. Bij rust ging ‘d Ommerdieck zelfs met een voorsprong de kleedkamer in, 7-6.

Na rust ging SDO verzorgder spelen en zocht de juiste kansen. Ook verdedigend werd er minder weggeven. De Oranjehemden wisten de achterstand om te buigen in een voorsprong. Het werd 7-9. Daarna kwamen de Westerhaarders niet meer in de problemen. Langzaam liepen de bezoekers weg bij de thuisploeg. Guido Moltman, Aron Beuving en Cathy Stegehuis mochten nog invallen. 5 minuten voor tijd werd het 8-12. Hiermee was de wedstrijd beslist. SDO scoorde in het slot nog 2 maal. Eindstand ‘d Ommerdieck – SDO 8-14.

SDO staat nu derde in de competitie en doet nog volop mee in de strijd om promotie. De volgende wedstrijd is over 2 weken op 15 april in Borne tegen Groen Zwart. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.