• SDO A1 verliest van Zwart Wit A1

Afgelopen zaterdag speelde SDO A1 thuis tegen Zwart Wit A1. SDO wilde de stijgende lijn van de afgelopen doortrekken. Na de overwinning vorige week tegen UNI A1, wilde het team van Gerard Fidom en Henk Jan Otten nu ook de ploeg uit Delden aan de zegekar binden. Door een aantal blessures aan de kant van de thuisploeg zat een groot deel van de C1 reserve.

In het begin van de wedstrijd nam Zwart Wit het initiatief. SDO zette hier te weinig tegen over. De bezoekers hadden lange aanvallen, met veel kansen en ook doelpunten. SDO had hier geen antwoord op en er miste wat overtuiging. Na een kwartier stond het 0-4. In het tweede deel van de eerste helft herpakte het team zich enigszins. Hierdoor liep Zwart Wit niet verder uit. Net voor rust rondde SDO nog een prima aanval af met een doelpunt, na goed werk van de dames onder de korf. Hierdoor was de ruststand 2-6 in het voordeel van de bezoekers.

Na rust probeerde SDO A1 het gaatje te dichten. Dit lukte helaas niet, ondanks dat de ploeg een stuk beter te spelen stond dan in de eerste helft. Er zat een stuk meer vuur in de wedstrijd. Na een kwartier was het 3-9. Ook mochten een aantal spelers/speelsters van de C1 invallen, stuk voor stuk prima inval beurten. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was een mooi doelpunt van uit een schot na een prima diepe bal. Einduitslag SDO A1 – Zwart Wit A1 5-11.

Volgende week speelt SDO A1 de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. De ploeg speelt in Enschede tegen koploper Rigtersbleek A2 om 18:30 uur in de Patmoshal. De vorige wedstrijd tussen de ploegen werd na een boeiend duel gewonnen door de Enschedeërs met 14-15. SDO A1 hoopt te stunten met een overwinning op de titelkandidaat.