• SDO D1 kampioen

Afgelopen zaterdag speelde SDO D1 haar laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Het was een erg belangrijk duel voor de Westerhaarders, want de ploeg was bij winst kampioen. De ploeg van Anno Sportel en Henk Jan Otten nam het thuis op in sporthal ‘De Klaampe’  tegen de nummer 3 van de competitie, Rigtersbleek D1. Vorige week speelden de twee teams ook tegen elkaar. Toen won SDO na een ware thriller, met 7-8. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Het vele publiek dat op de wedstrijd af was gekomen, zag dat de ploegen in de beginfase aan elkaar gewaagd waren. Na 5 minuten was het 1-1. Daarna nam SDO het heft in handen. De Oranjehemden gaven de Enschedeƫrs een lesje effectiviteit, de kansenverhouding was redelijk gelijk, maar SDO wist haar kansen af te ronden, en Rigtersbleek niet. Daardoor kon de thuisploeg uitlopen naar 4-1. In het laatste deel van de eerste helft vergrootte SDO D1 de voorsprong nog verder. Hierdoor kon de ploeg gaan rusten met de comfortabele tussenstand van 6-1.

In de rust werden de puntjes op de ‘i’ gezet door de coach, om te zorgen dat het kampioenschap binnen gehaald zou worden. Het strijdplan dat in de rust besproken was, werd goed uitgevoerd. Rigtersbleek wist wel meteen de 6-2 te maken, maar daarna was het SDO dat heer en meester was. De ploeg liep met goed spel uit naar 9-2. Dit was de beslissing in de wedstrijd. Rigtersbleek was niet meer bij machte om het gat te dichten. De Westerhaarders speelden als ware kampioenen. In het restant van de wedstrijd konden de SDO’ers lekker genieten van de sfeer in de sporthal.

Toen de scheidsrechter uiteindelijk affloot bij een 12-4 eindstand, barstte er een feestje los. SDO D1 was kampioen! Dit werd gevierd met de supporters. De spelers, speelsters en de staf kregen een medaille en ook nog een leuk cadeau van de ouders. Daarna was er nog patat, een snack en frisdrank voor de kampioenen. Een leuke bijkomstigheid was, dat de ploeg ’s middags ook nog het team van de week was bij de wedstrijd van SDO 1. Een super gave dag dus voor de ploeg.

Het kampioenschap is een beloning voor het harde werken en de ontwikkeling die de ploeg door heeft gemaakt dit seizoen. Nu gaat de ploeg, gesponsord door Dierenartsen Vroomshoop, zich voorbereiden op het veldseizoen. Ook hier wil de ploeg een gooi doen naar het kampioenschap. Via deze weg wil de ploeg alle supporters bedanken voor hun steun.