• Geen vijf op een rij voor SDO

Afgelopen zaterdag speelde SDO de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Het eerste team van studentenvereniging Hebbes uit Utrecht kwam op bezoek. SDO verkeerde de afgelopen weken in goede vorm, de ploeg wist vier keer op rij te winnen met bij vlagen goed spel en ook veel doelpunten. Toch wisten de Westerhaarders dat een overwinning op de studenten ‘geen fluitje van een cent’ zou zijn. De bezoekers stonden wonnen de vorige ontmoeting met 12-10 en stonden op de ranglijst op de derde plek, met 1 punt meer dan de Oranjehemden. Een regelrechte strijd dus voor de derde plek.

Precies om half 4 floot de scheidsrechter voor het eerst. De supporters, die bij deze hitte de schaduw op gezocht hadden, zagen dat beide ploegen erg aan elkaar gewaagd waren. Hierdoor kwam de wedstrijd erg moeilijk op gang. Beide ploegen stonden verdedigend hun mannetje en de aanvallers maakten verkeerde keuzes en wisten de korf moeizaam te vinden. Pas na een aantal minuten gespeeld te hebben viel het eerste doelpunt, 0-1. Daarna was het weer erg lang wachten op het volgende doelpunt. Na 19 minuten was pas de eerste vakwissel, 0-2. In de slotfase wisten beide ploegen allebei nog een doelpunt te maken. Hierdoor werd er gerust bij de zeer magere score 1-3 in het voordeel van Hebbes.

In de eerste tien minuten na rust verdubbelden beide ploegen hun score uit de eerste helft, 2-6. Hierdoor sloeg Hebbes een gaatje. Aan SDO was de taak om dit gat te dichten om zo toch nog de twee punten in Westerhaar te houden. Het lukte de ploeg van Jan Nijkamp om dichterbij te komen, het werd 4-6. Daarna was het Hebbes dat het gat weer iets vergrootte met een raak afstandsschot, 4-7. De SDO’ers lieten het er niet bij zitten en wisten opnieuw tot scoren te komen, het was de ingevallen Daniek Geerdink die een doorloopbal wist af te ronden, 5-7. Toch wisten de Westerhaarders niet de aansluiting te vinden bij de bezoekers. Via de tussenstanden 5-8 en 6-9 sloegen de studenten het beslissende gat naar 6-10. SDO probeerde in de slotfase toch nog terug te komen in de wedstrijd, maar de ploeg kwam te kort. Einduitslag SDO – Hebbes 7-10.

Een loodzware wedstrijd was het voor het eerste team van SDO. De tegenstander verdedigde met erg veel druk en ook de hoge temperaturen maakten het zeer zwaar. De ploeg van Jan Nijkamp moest helaas zijn meerdere erkennen in Utrechtse studenten. Hebbes behoudt dus de derde plaats en SDO moet dit seizoen waarschijnlijk genoegen nemen met een vierde plaats. De Oranjehemden kunnen niet meer stijgen op de ranglijst, maar nog wel dalen. Volgende week speelt de ploeg de laatste wedstrijd van het seizoen. De SDO’ers moeten voor deze wedstrijd afreizen om daar te spelen tegen KCD. De vorige wedstrijd werd eenvoudig gewonnen door de Tukkers met 18-9.

Via deze weg willen wij alle supporters en vrijwilligers bedanken voor jullie steun en aanmoedigingen tijdens de thuiswedstrijden.