• SDO verliest na een hete strijd om punten in Westerhaar.

Afgelopen zaterdag speelde SDO 2 in Westerhaar tegen DOS-WK 4 uit Enschede. Al eerder speelden de beide ploegen een spannende wedstrijd tegen elkaar waarbij de winst helaas aan de kant van DOS- WK was. SDO was gemotiveerd om de punten deze keer thuis te houden.

Onder het genot van een stralend zonnetje en zomerse temperaturen blies de scheidsrechter de wedstrijd om 14.00 uur in. In de openingsfase van de wedstrijd creƫerde beide ploegen kansen maar werd er niet gescoord. Na een paar minuten wist DOS-WK als eerst te scoren. SDO scoorde daarna ook, waardoor de stand op 1-1 gebracht werd. SDO had moeite met het afronden van de kansen. DOS-WK profiteerde hiervan door een gat te slaan van drie doelpunten. Na een korte drinkpauze wist SDO de korf weer te vinden en scoorden zij mee met DOS-WK. De kleedkamer werd na 35 minuten bezocht met een ruststand van 3-7.

Na rust kwamen de Oranjehemden goed uit de startblokken en werd er drie keer op rij gescoord waardoor er een stand van 6-7 op het bord verscheen. Vanaf dat moment had SDO het zwaar. Er werden nog altijd mooie aanvallen opgezet, maar er werd niet genoeg gescoord. DOS-WK scoorde wel waardoor het verschil al snel weer vier doelpunten was. Met een stand van 7-11 op het bord en nog een kwartier te spelen wist SDO dat zij het lastig zouden krijgen tegen de ploeg uit Enschede. Na de tweede drinkpauze bleek dit ook zo te zijn, want DOS-WK bleef haar aanvallen afronden met een doelpunt. De wedstrijd eindigde met een stand van 9-16.

Voor Selima Rachedi en Lukas Otten was dit de laatste thuiswedstrijd in SDO 2. Beide nemen zij na dit seizoen afscheid van de selectie. Selima Rachedi gaat volgend seizoen spelen in SDO 3 en Lukas Otten wil scheidsrechter worden voor SDO en gaat zich richten op het fluiten van wedstrijden. Wij wensen Selima en Lukas veel succes en bedanken hen voor hun inzet en prestatie in SDO 2.

Volgende week speelt SDO 2 haar laatste wedstrijd van het seizoen in Dronten tegen ASVD 4 om 13.30 uur.