• SDO 2 wint overtuigend in Dronten.

Gisteren speelde SDO 2 haar wedstrijd in Dronten tegen ASVD 4. ASVD stond 1 plek boven SDO dus de Oranjehemden moesten deze wedstrijd winnen om een plekje te stijgen op de ranglijst. Al eerder speelden beide ploegen tegen elkaar waarbij SDO een hele sterke 2e helft op de mat wist te leggen waardoor de wedstrijd eindigde met 12-11 in het voordeel van de Oranjehemden.

Om 13:30 uur blies scheidsrechter Beusink de wedstrijd in. SDO zette vanaf de eerste minuut mooie aanvallen op en creëerde veel kansen. Hierdoor kwamen de Oranjehemden op een 0-1 voorsprong. ASVD had moeite met het afronden van haar kansen en de Oranjehemden profiteerden hiervan door de voorsprong te vergroten. Na 20 minuten spelen was de stand 0-4. Er heerste een hele positieve sfeer binnen het team en de Oranjehemden hadden er veel vertrouwen in, dat zij deze wedstrijd over de streep zouden trekken. In de eerste helft wist ASVD maar één doelpoging af te ronden waardoor de beide ploegen de rust in gingen met een stand van 1-6. Na een peptalk van de coaches gingen de Oranjehemden met veel strijdlust de tweede helft van de wedstrijd in. Al snel na het fluitsignaal wisten de Oranjehemden weer te scoren. ASVD wist zich op dat moment even ter herpakken en scoorde tweemaal op rij waardoor er een stand van 3-7 op het bord verscheen. Ondanks dat er veel kansen gemist werden door beide ploegen wist SDO toch het gat te vergroten. Na 60 minuten spelen stond er een stand van 3-12 op het bord. Op dat moment wisten de Oranjehemden zeker dat zij de punten mee naar huis zouden nemen. In de slotfase van de wedstrijd wist ASVD nog eenmaal te scoren. Voor Lukas Otten was dit de laatste wedstrijd. Hij sloot zijn korfbal carrière af met een doelpunt. De wedstrijd eindigde in een stand van 4-15.

Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen voor SDO 2. Het team neemt afscheid van Lukas Otten en Selima Rachedi. Lukas gaat zich richten op het fluiten van wedstrijden. Selima zal na de zomer gaan korfballen in SDO 3. SDO 2 wil beide spelers bedanken voor hun inzet en sportiviteit en wenst hen veel succes!