• SDO D1 opnieuw kampioen

Afgelopen zaterdag speelde SDO D1 de laatste competitiewedstrijd van dit succesvolle seizoen. De ploeg werd op het veld en in de zaal al kampioen en bij winst in deze wedstrijd was de ploeg van Anno Sportel en Henk Jan Otten opnieuw kampioen. De ploeg trad thuis aan tegen EKC Nääs D1 uit Enschede. De bezoekers waren al verzekerd van het kampioenschap, SDO D1 kwam bij een overwinning op gelijke hoogte. De ploegen troffen elkaar al drie maal dit seizoen. Alle wedstrijden werden gewonnen door SDO, maar wel nipt en met veel moeite. De Oranjehemden wisten van te voren dat het geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden.

In de voorbespreking gaven de coaches aan dat de Westerhaarse formatie een vroege voorsprong te forceren door er vanaf minuut 1 er vol voor te gaan. Deze opdracht werd goed uitgevoerd, SDO stond na 5 minuten al met 3-0 voor. De bezoekers konden hier weinig tegen overzetten want de thuisploeg was heer en meester. Aanvallend creëerden de SDO’ers veel kansen door de juiste mensen uit te spelen en deze kansen werden ook benut. Verdedigend zat het ook potdicht. Dit zorgde ervoor dat de Westerhaarders steeds verder uit konden lopen bij de bezoekers. Na de eerste vakwissel was het 5-0. Ook in het tweede deel van de eerste helft veranderde het spelbeeld niet. Hierdoor gingen de ploegen rusten bij een 8-1 stand op het scorebord.

De spanning was dus helemaal weg. SDO D1 kon in de tweede helft de wedstrijd lekker uit gaan spelen. Na 10 minuten in de tweede helft was de stand 12-2 in het voordeel van de thuisploeg. Bij deze stand werd er een spandoek met de tekst ‘Er is niet meer aan te doen, SDO is kampioen.’ tevoorschijn gehaald door ‘de harde kern’ van de supporters. Er was ook niks meer aan te doen voor EKC Nääs. Zij moesten toezien dat SDO met veel gemak ook het kampioenschap binnenhaalde. Einduitslag SDO D1 - EKC Nääs 14-5

Na het fluitsignaal waren er felicitaties over en weer. Beide ploegen kregen bloemen en vierden het kampioenschap. Toch waren het de SDO’ers die een beter gevoel overhielden aan deze wedstrijd. De spelers en speelsters van SDO kregen een mooie roos, een medaille, patat, een snack en wat drinken. Ook de sponsor ‘Dierenartsen Praktijk Vroomshoop’ vierde het kampioenschap mee.

Een enorm succesvol seizoen dus voor SDO D1. De ploeg haalde drie kampioenschappen binnen en ontwikkelde zich als team zeer goed. Het team speelde vaak met veel strijdlust en wist mede hierdoor vaak de korf te vinden. De ploeg van afzwaaiende coaches Anno Sportel en Henk Jan wist alle thuiswedstrijden te winnen. Ook uit werden er maar weinig punten verspeeld. Hiermee legde de ploeg de basis voor de kampioenschappen. Nu gaat de ploeg het seizoen op een later moment nog gezellig afsluiten en daarna genieten van de welverdiende zomerstop.