• SDO neemt de punten mee uit Dieren

Afgelopen zaterdag speelde SDO tegen Diderna. Voor deze wedstrijd moest de ploeg afreizen naar het Gelderse Dieren. Eerder dit seizoen speelden de ploegen in Westerhaar tegen elkaar, SDO won met 22-5.

SDO begon voortvarend aan de wedstrijd, de eerste aanval leverde een 0-1 voorsprong op. Als één schaap over de dam is volgen er meer, want SDO liep snel uit naar 0-4. Diderna wist op dat moment pas voor het eerst te scoren. Daarna was het weer de beurt voor de Westerhaarders. Een heer van SDO nam een doorloopbal, maar werd belaagd. Hij was er als de kippen bij om de toegekende stafworp te nemen en te benutten. Hierdoor kwam de koploper op een 1-7 voorsprong. Diderna was het haasje, de ploeg had niks in te brengen. Bij een 2-10 stand op het scorebord gingen de ploegen rusten.

Na rust handhaafde SDO de voorsprong, al ging de wedstrijd nu gelijk op. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, Diderna scoorde een aantal keer van grote afstand. Maar omdat SDO zelf ook scoorde werd het gaatje niet veel kleiner. Bij een 9-15 tussenstand kreeg SDO een strafworp, maar je moet iemand niet blij maken met een dode mus, want de stip werd gemist. De heer maakte het foutje goed door daarna een doorloopbal te scoren. SDO vergrootte het gaatje naar 10 doelpunten, tien minuten voor het eind was het 9-19. Men moet de huid van een beer niet verkopen voordat hij geschoten is, want Diderna scoorde 4 keer op rij. SDO herstelde zich en scoorde in het slot van de wedstrijd nog 2 keer. Einduitslag Diderna - SDO 13-21.

Door deze overwinning is SDO nog steeds koploper. Volgende week speelt SDO opnieuw een uitwedstrijd. De ploeg moet hiervoor afreizen naar Winterswijk om daar te spelen tegen WIKO. De wedstrijd begint om 19:05 uur.