• Algemeen

 • Oprichting 1945

  Korfbalvereniging S.D.O. is opgericht in mei 1945, net na de Tweede Wereldoorlog. Eppo Stel, een korfballer die in Westerhaar tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat, heeft onze vereniging opgericht. Op de oprichtersvergadering waren o.a. aanwezig: Lien Botter-Bults, Jan Nika, Leida Schipper, Jantina Kuilder, Dinie Mensenkoop, Marinus Kuilder en de eerste penningmeester was Leida Schipper.

  In het jaar van de oprichting bedroeg de contributie voor de senioren een kwartje per week en voor de junioren een dubbeltje. In het begin speelde S.D.O. met een seniorenteam, wat na een tijdje uitgroeide tot 3 senioren- en 2 juniorenteams.

  Geld voor de vereniging werd opgehaald door middel van sponsoracties en toneelvoorstellingen. In de loop van de jaren kwamen er steeds meer acties bij, zoals rommelmarkten, speculaasacties en het raden van het gewicht van een varken. 

   

  KV. S.D.O. 2016

  Tegenwoordig heeft S.D.O ruim 190 leden, waarvan 3 seniorenteams en 10 jeugdteams. Voor de allerkleinsten is er de KangoeroeKlup. 

  Regelmatig worden er door diverse commissies leuke activiteiten georganiseerd, zoals een jeugdkamp, disco, bingo, paasactiviteiten, sinterklaasvieringen, pirktoernooi en leuke verlotingen. 

  Om één en ander te financieren organiseert KV. S.D.O. leuke acties en worden wij ondersteund door onze sponsoren. 

  Wist je dat S.D.O... Samenspel Doet Overwinnen betekent?

 • Bestuurs leden

  LidRol
  Schippers, JennieLid
  Moltman, GuidoPenningmeester
  Vrielink-Slaghuis, BiancaSecretaris
  Strien, Leen vanVoorzitter

  Er zijn 8 teamleden waarvan de naam vanwege privacyredenen niet getoond wordt.