• Zwaar bevochten overwinning voor SDO

Afgelopen woensdag speelde SDO in Westerhaar een inhaalwedstrijd tegen Mélynas uit Brummen. Bij aanvang van de wedstrijd stond koploper SDO 4 punten voor op de bezoekers, daarnaast had de ploeg een wedstrijd minder gespeeld. De Westerhaarders konden dus een belangrijke slag slaan in de strijd om het kampioenschap.

SDO begon goed aan de wedstrijd en kwam op een 2-0 voorsprong. Daarna ging de wedstrijd gelijk op, beide ploegen wisten een aantal keer de korf te vinden. Na een kwartier was het 6-4 voor de Oranjehemden. SDO wist daarna 2 keer achter elkaar te scoren en zo was het gaatje 4 doelpunten. Mélynas antwoordde met 2 rake afstandsschoten waar door stand 8-6 op het scorebord verscheen. Het laatste doelpunt van de eerste helft werd gemaakt door een dame van SDO, hierdoor was de ruststand 9-6 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust probeerde SDO de tegenstander van zich af te schudden. Dit lukte in eerste instantie niet. Beide ploegen kwamen in het eerste deel van de tweede helft moeizaam tot scoren, hierdoor bleef het lang spannend. Het werd 10-8. Bij SDO kwam Guido Moltman in de ploeg om de aanval te versterken. Dit wierp zijn vruchten af, want de aanval van SDO scoorde meteen 2 keer. Na de vakwissel benutte SDO een toegekende strafworp waardoor het 13-8 werd, de wedstrijd was hiermee beslist. Mélynas was niet bij machte om dit gat te dichten. In het slot liep SDO juist nog verder weg van de bezoekers. Einduitslag SDO - Mélynas 16-9.

Makkelijk ging het niet, maar zoals ze zeggen: 'Als je kampioen wilt worden, dan moet je ook je slechte wedstrijden winnen'. Door deze overwinning gaat SDO nog steeds ongeslagen aan de leiding in de competitie. Zaterdag wacht de wedstrijd tegen 'de rode lantaarn drager' De Hazenkamp uit Nijmegen. Deze wedstrijd wordt gespeeld in sporthal 'De Klaampe' en begint om 16:20 uur.