• SDO heeft het kampioenschap binnen handbereik.

Afgelopen zaterdag speelde SDO een uitwedstrijd tegen 't Overschotje in Lochem. In het verleden speelden de ploegen een aantal keren tegen elkaar zowel vriendschappelijk als eerder dit seizoen in de competitie. Deze wedstrijden werden allemaal gewonnen door de SDO'ers, maar de koploper wist dat er samen goed gespeeld moest worden, om de punten mee huiswaarts te nemen.

SDO begon niet goed aan de wedstrijd, waren het de zenuwen of wilde het gewoon even niet lukken? 't Overschotje profiteerde hier optimaal van en kwam op een 3-0 voorsprong. Pas na 10 minuten viel het eerste doelpunten voor SDO. Daarna ging de ploeg uit Westerhaar beter spelen en vocht zich terug in de wedstrijd. Na 20 minuten was het weer gelijk, 4-4. In het laatste deel van de eerste helft ging SDO er op, en er over. Bij rust was het verschil 2 doelpunten in het voordeel van de bezoekers, 5-7.

Na rust liep SDO stukje bij beetje weg van de thuisploeg, het werd 8-12. Het gat leek geslagen en de wedstrijd gespeeld, maar niets was minder waar. 't Overschotje kwam terug in de wedstrijd en maakte de aansluitingstreffer, 11-12. De wedstrijd leek te kantelen, maar juist op dat moment wist een dame van SDO te scoren, het verschil was dus weer twee. De thuisploeg had hier geen antwoord op en SDO haalde de wedstrijd binnen door een gat te slaan naar 12-16. In het slot van de wedstrijd vielen nog een aantal doelpunten. Eindstand 't Overschotje - SDO 14-17.

Door deze overwinning is het kampioenschap voor SDO binnen handbereik. De enige overgebleven concurrent, Phenix, staat op 6 punten achterstand. Met nog 3 wedstrijd te gaan betekent dit dat SDO aan 1 punt genoeg heeft. Aanstaande zaterdag, 18 februari, kan SDO dus kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen WIKO uit Winterswijk. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal 'De Klaampe' en begint om 16:45 uur. Komt allen.