• SDO kampioen

Eindelijk was het zo ver voor de SDO: na een zegereeks van 11 wedstrijden, kon de ongeslagen koploper vandaag kampioen worden. De ploeg speelde in een bomvolle, mooi versierde en sfeervolle sporthal tegen WIKO. Er was enorm veel publiek op de wedstrijd afgekomen. De supporters hadden zich grotendeels gekleed in het oranje. Daarnaast was er een dweilorkest dat voor nog meer sfeer zorgde. Verder hing de sporthal vol met spandoeken gemaakt door de jeugdteams van de club. De vorige ontmoeting tussen de twee ploegen werd in Winterswijk gewonnen door de Westerhaarders met 14-19 na een moeizame wedstrijd.

Om 16:45 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. SDO wist meteen te scoren in de eerste aanval. Niet veel later scoorde ook WIKO voor het eerst. Opnieuw kwam SDO op voorsprong, maar ook nu werd het snel weer gelijk. De vele supporters zagen dat SDO het betere van het spel had, maar ook dat de bezoekers mee scoorden waardoor de ploegen dicht bij elkaar bleven. Na een kwartier was het 6-6. Op dat moment kwam WIKO voor het eerst op voorsprong door een benutte strafworp, 6-7. Daarna was het weer de beurt aan SDO dat met een raak afstandsschot en een doorloopbal weer op voorsprong kwam, 8-7. Bij rust was het 10-8 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust wist SDO het hoge tempo vast te houden. WIKO dat de eerste helft goed mee kon komen, kon dit tempo in de tweede helft niet meer bijbenen. SDO liep met goed verzorgd spel steeds verder weg bij de bezoekers. Na 10 minuten in de tweede helft was het 14-9. De wedstrijd was beslist. WIKO was niet bij machte om het SDO nog moeilijk te maken. In het laatste deel van de wedstrijd trakteerden de Oranjehemden het publiek op nog een aantal mooie acties en doelpunten. 2 minuten voor tijd, bij een stand van 19-12, mocht Brian Slaghuis nog zijn rentree maken. Hij speelde een tijdje niet vanwege een knieblessure, maar kon toch nog even mee doen. Hij kwam in het veld voor Tobias Noppers. In de slotfase wisten beide ploegen niet meer tot scoren te komen, ondanks de vele kansen. Toen was het eindsignaal van de scheidsrechter daar en barstte de feestvreugde los: SDO kampioen van de vierde klasse! De supporters vierden het feest uitbundig mee. Er was confetti, rozen, felicitaties, bier, foto's, muziek en natuurlijk heel veel vreugde. Het feest duurde nog tot in de late uurtjes.

Via deze weg willen de spelers en speelsters van SDO iedereen bedanken voor hen support. Ondanks dat de ploeg nu kampioen is moet het nog 2 wedstrijden spelen in de competitie. 4 maart staat de volgende wedstrijd op het programma voor de Westerhaarse ploeg. De ploeg speelt dan thuis tegen de nummer twee, Phenix uit Goor. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal 'De Klaampe' en begint om 16:20 uur.