• SDO nog steeds zonder puntverlies

Afgelopen zaterdag speelde kampioen SDO thuis tegen Phenix uit Goor. Na het behalen van het kampioenschap door 10 wedstrijden op rij te winnen, wilde SDO ook in de laatste wedstrijden geen punten laten liggen. Het vorige duel werd in Goor gewonnen door SDO met 14-15. De ploeg wist dus dat dit een lastige wedstrijd kon gaan worden.

Aan het begin van de wedstrijd waren de doelpunten schaars, er werd goed verdedigd waardoor beide ploegen moeilijk te korf wisten te vinden. Het ging lang gelijk op, na een kwartier was het 4-4. In het tweede deel van de eerste helft sloeg SDO een gaatje en stond met rust verdiend voor met 9-5.

Na rust probeerde Phenix het gaatje te dichten, maar dit stonden de SDO'ers niet toe. Door op de goede momenten te scoren bleef de voorsprong gehandhaafd. 10 minuten voor het verstrijken van de tijd werd het 14-8. Daarmee was de wedstrijd beslist, ook al scoorde Phenix in het slot van de wedstrijd nog een aantal keer. Einduitslag SDO - Phenix 15-11.

Volgende week zaterdag, 11 maart, speelt SDO de laatste zaalcompetitiewedstrijd. Hiervoor moet de ploeg afreizen naar Dieren om daar te spelen tegen Mélynas. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal 'Theothorne' en begint om 13:45 uur.