• SDO speelt goed, maar verliest toch

Afgelopen zaterdag was de seizoensstart voor SDO 1. De ploeg uit Westerhaar moest voor de eerste wedstrijd
    van het seizoen afreizen naar Amerongen om daar te spelen tegen Hemur Enge 1. In het verre verleden
    speelden de ploegen wel eens tegen elkaar, maar de laatste jaren troffen de ploegen elkaar niet. Een onbekende
    tegenstander dus voor de Westerhaarders. Het enige wat de door Reas gesponsorde ploeg wist was dat de
    thuisploeg beschikte over veel ervaring en dat de ploeg vorig jaar zowel op het veld als in de zaal in de vierde
    klasse kampioen geworden was. De SDO'ers wisten dat dit geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden.
    Onder prima weersomstandigheden floot de scheidsrechter, iets later dan gepland, voor het begin van de
    wedstrijd. De thuisploeg wist als eerste de korf te vinden, 1-0. SDO antwoordde met 3 doelpunten op rij en kwam
    zo op een 1-3 voorsprong. Daarna vielen de doelpunten aan weerszijden, waardoor de voorsprong van twee
    doelpunten door SDO gehandhaafd werd. Na 20 minuten gespeeld te hebben, vergrootte de ploeg, onder
    toeziend oog van de nieuwe trainer Jan Nijkamp, de voorsprong naar 4-7. Deze stand was zeer terecht gezien
    het spelbeeld. De uitploeg had het beste van het spel. Toch kwam Hemur Enge terug in de wedstrijd, bij rust
    stond de score 7-8 op het bord.

Direct na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Hier bleef het niet bij, de ploeg uit Amerongen ging er op en
    er over. Het werd 12-10 voor Hemur Enge. SDO knokte zich daarna terug in de wedstrijd en gaf zich nog niet
    gewonnen. De Tukkers wisten het gaatje weer te dichten en op gelijke hoogte te komen, 12-12. In het laatste deel
    van de wedstrijd was de ploeg niet bij machte om de wedstrijd binnen te slepen en de 2 punten mee huiswaarts
    te nemen. Na een 13-13 tussenstand sloeg de thuisploeg het beslissende gat. De SDO'ers probeerden nog wel
    dichterbij te komen, maar dit lukte niet. Einduitslag Hemur Enge - SDO 16-13.

Ondanks het verlies, waren de trainer, supporters, spelers en speelsters van SDO tevreden over de wedstrijd. Er
    werd goed gespeeld, helaas was de andere ploeg net wat beter. Volgende week speelt SDO 1 thuis om 15:30 uur
    tegen Débalérin 1, de studenten korfbalvereniging uit Wageningen. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt SDO
    2 tegen Unitas 5. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur.