• SDO scoort 16 keer Debalderin en wint overtuigend.

Afgelopen zaterdag speelde SDO 1 haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De ploeg trad aan tegen het eerste team van studentenvereniging Debalderin uit Wageningen. Na de verloren wedstrijd van vorige week, waren de SDO’ers er op gebrand om vandaag de eerste 2 punten van het seizoen binnen te halen.

Om half 4 floot de scheidsrechter de wedstrijd in. Het vele publiek zag SDO prima starten, de ploeg kwam op een 3-1 voorsprong. Als snel was duidelijk dat SDO de betere ploeg was. De Westerhaarders hadden meer balbezit, creëerden veel kansen en maakten deze ook af. De uitploeg kon hier weinig tegenover zetten. De ruststand, 10-1 in het voordeel van de Oranjehemden, was veel zeggend.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. SDO ging door met en de ploeg uit Wageningen had moeite met het vinden van de korf. De thuisploeg liep verder weg bij de tegenstanders. De ploeg van trainer Jan Nijkamp kwam op een 14-1 voorsprong. In het laatste deel van de wedstrijd waren er nog wel kansen om de score verder uit te breiden, maar
    de korf werd nu minder makkelijk gevonden als in het eerste deel van de wedstrijd. Einduitslag SDO – Debalderin16-2.

SDO won de wedstrijd dus redelijk eenvoudig. In de wedstrijd mochten Brian Slaghuis en Martijn Plattje nog minuten meepakken. Voor Martijn betekende dit het debuut in SDO 1.

Volgende week zaterdag, 17 september, speelt SDO 1 in Culemborg tegen SGV 1. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.