• SDO A1 wint van DOS WK A2

    Na een prima veldseizoen, waar SDO A1 op een keurige derde plek eindigde, stond afgelopen zaterdag voor het meidenteam de eerste zaalcompetitiewedstrijd op het programma. De ploeg van Gerard Fidom en Henk Jan Otten trad aan tegen DOS WK A2 uit Enschede. De bezoekers waren op het veld kampioen geworden in dezelfde poule als SDO A1. Beide onderlinge confrontaties werden door de Enschedeërs gewonnen. SDO was uit op revanche en wist dat het mogelijk was om de winst te pakken.

    SDO A1 startte prima aan de wedstrijd, de eerste aanval leverde meteen een doelpunt op. Daarna was het de beurt aan DOS WK A2, ook zij wisten vrij snel tot scoren te komen, 1-1. Toch was de thuisploeg de boven liggende partij in de beginfase. Dit werd ook uitgedrukt in de score, het werd 3-1. Daarna verloor de thuisploeg de grip op de wedstrijd enigszins. Dit gaf DOS WK de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. De bezoekers gingen er op en er over, en liepen zo uit naar 3-5. In de slotfase van de eerste helft wist SDO A1 zich goed te herstellen met 2 doelpunten. Zo gingen de ploegen de kleedkamer in met een 5-5 tussenstand op het scorebord.

    Na rust was het even zoeken voor beide ploegen. Het duurde een tijdje voordat het eerste doelpunt in de tweede helft viel. Een dame van SDO brak de ban en wist 2 doelpunten te maken van afstand, 7-5. Het gaatje was geslagen, nu was het zaak voor de thuisploeg om de wedstrijd binnen te slepen. Dit leek even mis te gaan, want DOS WK kwam terug tot 7-7, maar in de slotfase trok de ploeg de wedstrijd toch naar zich toe. Goede aanvallen werden afgerond met een doelpunt en verdedigend werd er weinig meer weggegeven. De scheidsrechter floot af bij een 10-8 eindstand. SDO A1 – DOS WK A2 10-8

    SDO A1 wist dus haar eerste zaalcompetitiewedstrijd te winnen,  een goede start dus. Volgende week speelt de ploeg in Bergentheim tegen KIOS A2. Deze wedstrijd begint om 13:15 uur.