• SDO 2 wint opnieuw een uitwedstrijd

    Afgelopen zaterdag, 29 september, vlogen de spelers en speelsters van SDO 2 uit naar Zevenaar om daar een wedstrijd te gaan spelen tegen het tweede team van korfbalvereniging De Zwaluwen. Na de overwinning vorige week in Enschede wilde de Westerhaarse formatie, vandaag opnieuw gecoacht door ‘moedereend’ Bianca Slaghuis, weer de punten meenemen naar het thuisnest.

    Om 15:00 uur floot de arbiter voor het eerst. SDO kende een vliegende start. Door doelpunten van Eline de Boer, Henk Jan Otten en Dave Klos stonden de Tukkers binnen tien minuten op een 1-3 voorsprong. De SDO’ers speelden bevlogen en waren de bovenliggende partij. Ondanks het veldoverwicht wist de ploeg niet door te drukken. Zo konden De Zwaluwen het gaatje beperkt houden. De thuisploeg kreeg een enorme kans, een speler dacht dat hij zo vrij als een vogeltje stond na een actie naar binnen, maar hij werd van achteren geblokt bij het nemen van de doorloopbal. Toch wist de thuisploeg niet veel later vanuit een vrije bal de aansluitingstreffer te maken, 3-4. Opnieuw wist Eline de Boer voor SDO tot scoren te komen met een mooi afstandsschot. Zo stond na 20 minuten de 2-4 tussenstand op het scorebord. Bij deze stand kreeg SDO een strafworp. Een heer van de bezoekers was er als de kippen bij om deze vrije kans te nemen, maar hij liet de vogel over het net vliegen, de pechvogel miste. In de slotfase van het eerste bedrijf wisten de Oranjehemden het gaatje te vergroten door scores van Marieke van Limbeek en Berdien Hartman. De ploegen zochten de kleedkamer op bij een 2-6 ruststand.

    In de rust haalden De Zwaluwen twee nieuwe krachten van stok om het tij te keren. Ook SDO wisselde, Lianne Schreur kwam in het veld om de aanval te voorzien van nieuw elan. Het was de thuisploeg dat met twee doelpunten het gat verkleinde naar 4-6. Daarna was het de nummer 10 van SDO die met een doorloopbal voorkwam dat de Zevenaren nog dichterbij kwamen, 4-7. In de daarop volgende aanval wist het thuisspelende team ook tot scoren te komen, hierdoor was het verschil weer twee doelpunten, 5-7. Eén zwaluw maakt de lente niet, want daarna was het weer de beurt aan SDO, Martijn Plattje maakte de 5-8. Opnieuw volgde een score van De Zwaluwen, 6-8. Met twee scores van Henk Jan Otten vergrootte de Oranjehemden het gat weer naar vier doelpunten. SDO gaf de trekvogels niet de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Martijn Plattje en weer Eline de Boer kwamen allebei tot scoren en gooiden de wedstrijd op slot. In de slotfase kwam Maxim Otten, alias ‘Mini Enkie’, binnen de lijnen. De speler uit de B1 verving zijn grote broer en maakte zo zijn debuut voor het tweede. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was voor de Zevenaren, maar dit was een vogel voor de kat. Na 60 minuten floot de prima fluitende scheidsrechter voor het laatst. Einduitslag De Zwaluwen 2 – SDO 2 7-12.

    Een keurige overwinning voor SDO 2. De ploeg speelde sterk en zette het overwicht om in winst. De Westerhaarders winnen dus ook de derde uitwedstrijd, hierdoor staat de ploeg op een toch wel verassende derde plek. De volgende wedstrijd is tegen Zwart Wit 3, een kampioenskandidaat. Een mooie test dus voor de Oranjehemden. Het is nog niet precies bekend wanneer deze wedstrijd gespeeld zal worden.