• SDO 2 wint opnieuw een uitwedstrijd

Afgelopen zaterdag, 13 oktober, reisde het team van SDO 2 vanuit Westerhaar af naar het noordelijker gelegen Beilen, om daar aan te treden tegen Vitesse 2.  Deze onbekende tegenstander stond bij aanvang van de wedstrijd op de 5de plaatst, één plek lager dan de SDO'ers. Na de verloren wedstrijd van vorige week tegen koploper Zwart Wit 3, wilden de Oranjehemden nu wel de punten pakken om zo de aansluiting te houden met de top 3.

Onder zomerse omstandigheden floot de scheidsrechter om 16:00 uur de wedstrijd in. Het was Vitesse dat als eerste tot scoren wist te komen, 0-1. In de aanval daarna wist SDO, door een score van Henk Jan Otten, de stand gelijk te trekken, 1-1. Daarna waren het de Westerhaarders die de voorsprong pakten door treffers van Tom van Strien en Tobias Noppers, 1-3. SDO was de betere ploeg, toch wist Vitesse het gaatje beperkt te houden. Na een kwartier stond op het scorebord de 3-5 tussenstand. De doelpunten aan SDO-zijde werden gemaakt door Henk Jan Otten en Tom van Strien. In het tweede deel van de eerste helft wist SDO het veldoverwicht ook door te drukken in de stand. De ploeg van hoofdcoach Anno Sportel en assistent-coach Bianca Slaghuis liep steeds verder weg bij de thuisploeg. Door tweede doelpunten van topscoorder in de eerste helft Tom van Strien, twee treffers van Tobias Noppers, een raak afstandsschot van Lianne Schreur en een schitterend schot van Dave dat zonder de korf te raken door de korf viel, stond SDO bij rust met 5-11 voor.

Na rust trachtte de thuisploeg met een aantal tactische wijzigingen het tij te keren, maar door goed verdedigend werk van de SDO'ers lukte dit niet. SDO bleef gedisciplineerd spelen, en rondde in de beginfase van de tweede helft de aanvallen af met doelpunten. De Westerhaarders zagen een heer scoren, op een manier hoe zijn oom ook vaak tot scoren kwam. De SDO'er schoot, sprintte naar de korf, ving zelf de bal af en scoorde een kleine kans, 5-12. Niet veel later kwam diezelfde speler weer tot scoren. Met een droog afstandsschot schoot hij zijn ploeg naar 5-13. Na de vakwissel brak er een fase aan waarin beide ploegen heel veel kansen creëerden, maar faalden in de afronding. Uiteindelijk was het Vitesse dat twee keer tot scoren wist te komen, 7-13. Hierdoor kwam de thuisploeg iets dichterbij, maar spannend werd het niet meer. In de slotfase wist SDO nog twee keer de korf te vinden. Het was opnieuw Henk Jan Otten, die scoorde vanuit een doorloopbal en niet veel later met een afstandsschot, 7-15. In de laatste 5 minuten werd er niet meer gescoord. Eindstand Vitesse 2 – SDO 2 7-15.

Deze overwinning was de 4de uitwedstrijd op rij waarbij de Oranjehemden de punten mee huiswaarts mochten nemen. Opnieuw een terechte uitslag, SDO was gewoonweg de betere ploeg. Daarnaast leek de ondergrond (retro natuurgras) de Westerhaarders niet te deren, ook al zei wissel en boerenzoon Rutger Mensink In zwaar dialect hierover: ‘Op zo’n knoll’nveld zou’n wie de koei’n nie los loat’n lop’n.’ Volgende week speelt SDO 2 thuis tegen de nummer twee van de competitie, Juventa 3. De wedstrijd tegen de concurrent voor een plaats in te top 3 begint om 14:00 uur.