• SDO 2 sluit het jaar goed af.

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van 2018 op het programma voor het tweede team van SDO. Olympus ’58 2 uit Doetinchem kwam op bezoek in Westerhaar. SDO 2 was, na twee nederlagen op rij, er op gebrand om dit keer wel de punten te pakken. Een winstpartij vandaag zou tevens de eerste overwinning zijn tijdens het nog prille zaalseizoen. Vorig jaar troffen de twee ploegen elkaar ook in de zaal, beide duels werden gewonnen door de SDO’ers.

SDO 2 startte sterk aan de wedstrijd. Na het eerste fluitsignaal van arbiter Drenthen, kwam de ploeg snel op een 2-0 voorsprong. Direct na de vakwissel was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Na een mooie combinatie wist een dame van SDO de korf te vinden, 3-0. Daarna wisten de bezoekers voor het eerst de korf te vinden, 3-1. De gehele eerste helft was SDO de bovenliggende partij, maar echt loskomen van de Doetinchemmers lukte niet. De ploegen gingen rusten bij een 10-6 ruststand.

Na rust knalde SDO er meteen weer bovenop. Dit resulteerde opnieuw in twee doelpunten. Hiermee leek het gat te zijn geslagen, 12-6. Toch gaven de bezoekers zich niet gewonnen en bleven strijden. Na een kwartier in de tweede helft was de stand 14-7. De SDO'ers wisten dat de wedstrijd binnen was. Helaas was dit ook terug te zien in het spel, de ploeg verslapte iets. Daarop belegde invalcoach Rick Zomer een time-out. Deze wake-up-call zorgde ervoor dat de Oranjehemden een tandje bijschakelden, dit leverde nog een aantal mooie treffers op. Ook de bezoekers wisten de korf nog een aantal keer te vinden. Dit leverde een 17-11 einduitslag op in het voordeel van de Westerhaarders.

Een zeer verdiende overwinning van SDO 2 op Olympus ’58 2. Een mooie afsluiting van 2018 voor de Oranjehemden. De ploeg bezet zowel op het veld als in de zaal de derde plek. Nu is het aan de spelers en speelsters om hier in 2019 een mooi vervolg aan te geven. Op 12 januari wordt de competitie hervat. SDO 2 speelt dan thuis in Sporthal de Klaampe tegen Juventa 3. Deze wedstrijd begint om 17:30 uur.

De spelers, speelsters en staf van SDO 2 wensen u fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2019 toe.