• SDO strijdt tegen titelkandidaat in Hardenberg

Afgelopen zaterdag speelde SDO 2 de wedstrijd tegen Juventa 3 in Hardenberg. Voor SDO stond er niets meer op het spel en dus was de sfeer binnen het team relaxed. Juventa daarentegen moest vandaag winnen om nog te kunnen strijden voor het kampioenschap.

Wegens blessures en afwezigheid van bepaalde spelers, begon SDO met een andere opstelling dan normaal. In de voorbespreking werd door coach Anno Sportel verteld dat er gewoon een lekkere wedstrijd gekorfbald moest gaan worden, ondanks dat we het waarschijnlijk moeilijk zouden gaan krijgen. Met de woorden: ‘Zij moeten, de druk ligt bij hen’, gingen de Oranjehemden gemotiveerd de zaal in.

Om 17.35 uur blies scheidsrechter T. Stad de wedstrijd in. Juventa opende de wedstrijd met een lange aanval, maar wist niet tot scoren te komen. De bal werd onderschept en uitgebracht naar de aanval van SDO. De Oranjehemden wisten snel de korf te vinden en opende de stand met 0-1. Juventa antwoordde in de aanval erop meteen met de gelijkmaker. Het eerste kwartier van de eerste helft gingen beide ploegen redelijk gelijk op. Er werd aan beide kanten kansen gecreëerd. Toch wist Juventa iets vaker tot scoren te komen waardoor er een stand van 4-2 op het scorebord verscheen. De Oranjehemden bleven strijden en wisten voor rust nog drie keer de korf te vinden. Echter bleef Juventa ook haar aanvallen afronden waardoor zij een gat van vier doelpunten wisten te slaan. Na dertig minuten spelen gingen de Oranjehemden de kleedkamer in met een ruststand van 9-5.

De Oranjehemden waren positief gezien de ruststand. Er werden goede aanvallen gecreëerd en verdedigend maakte SDO het Juventa zeker lastig.

In de rust sloten Berdien en Martijn ook weer aan bij het team. Coach Anno bracht na rust meteen deze twee wissels in. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter begon SDO met aanvallen. Deze aanval werd meteen afgerond waardoor de stand 6-9 werd. Beide ploegen kwamen kort na elkaar nog een keer tot scoren. Op het scorebord verscheen een stand van 7-10. Er werd nog een wissel ingezet aan de kant van SDO. Anne Sportel uit de B1 maakte haar debuut in SDO 2. De Oranjehemden bleven mooie aanvallen creëren. Echter wisten zij de korf lange tijd niet meer te vinden. Hier profiteerde Juventa van en zij wisten het gat met de Oranjehemden groter te maken, waardoor er een tussenstand van 7-12 op het scorebord verscheen.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd wisselde Coach Anno nog een keer. Bente Sportel uit de B1 maakte ook haar debuut in SDO 2.

Zowel SDO als Juventa wist in de slotfase nog enkele keren de korf te vinden. Na zestig minuten spelen, klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter. Juventa pakte de punten met een eindstand van 10-17.

De Oranjehemden kunnen terugkijken op een wedstrijd waarin strijdlust getoond werd. Ondanks dat de opstelling anders was dan normaal, heeft SDO zich goed staande gehouden tegen de ploeg uit Hardenberg.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma voor SDO 2. 30 maart speelt SDO 2 haar laatste wedstrijd van het zaalseizoen tegen Achilles 2 in Almelo om 14.10 uur.