• SDO 2 neemt de punten mee na een zenuwslopende wedstrijd in Almelo.

Afgelopen zaterdag speelde SDO 2 haar laatste wedstrijd van het zaalseizoen tegen Achilles 2 in Almelo. Al eerder in de competitie namen beide ploegen het tegen elkaar op. Deze wedstrijd werd gewonnen door Achilles met 8-11. De Oranjehemden waren er dan ook op gebrand om vandaag de punten mee naar huis te nemen.

Om 14.10 uur blies Scheidsrechter H. Middag de wedstrijd in. In het begin van de wedstrijd wisten beide ploegen hun aanvallen niet af te ronden. Er werden veel kansen gecreëerd aan beide kanten maar na 15 minuten spelen, stond er nog steeds een stand van 0-0 op het scorebord. Helaas was het Achilles dat de score wist te openen met een schot van afstand, waardoor de ploeg uit Almelo op 0-1 voorsprong kwam. De Oranjehemden bleven aanvallen creëren. Echter waren de aanvallen te kort waardoor de bal na een doelpoging weer onderschept werd. De aanval van Achilles profiteerde hiervan, en gooiden twee keer op rij de bal in het mandje. De stand  was 3-0 in het voordeel van Achilles. Op dat moment werd er aan de kant van de Oranjehemden ook twee keer op rij gescoord middels een doorloopbal en een strafworp waardoor het gat met Achilles verkleind werd. Beide ploegen wisten kort voor rust nog enkele keren tot scoren te komen. De kleedkamer werd bezocht met een tussenstand van 9-5.

In de rust sprak coach Anno Sportel de Oranjehemden toe. De aanvallen waren goed maar het was nu de taak om langere aanvallen op te zetten, zodat er meer doelpogingen genomen konden worden. Een gat van vier doelpunten is echt wel te overbruggen werd er gezegd. Vol vertrouwen stond SDO dan ook klaar om de tweede helft te spelen.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter was het helaas Achilles dat het eerst tot scoren kwam en het gat vergrootte. De Oranjehemden antwoordden de aanval erop meteen met een doelpunt. Ook Achilles kwam daarna meteen weer tot scoren. De stand was inmiddels 11-6. Op dat moment werd er een time-out aangevraagd aan de kant van Achilles. Ook SDO kwam even bij elkaar en coach Anno vertelde het team dat zij op dit moment de betere aanvallen hadden en hiervan moesten profiteren. Na de time-out leken de woorden van de coach de Oranjehemden te motiveren. Er werden mooie aanvallen gecreëerd en keer op keer werden deze aanvallen afgerond. De Oranjehemden kwamen maar liefste zes keer op rij tot scoren. Hierdoor was de stand 11-12 in het voordeel van SDO. Vanaf dat moment wist ook Achilles de korf weer te vinden. Hierdoor werd de stand weer gelijk. SDO had veel vertrouwen en dit was terug te zien in haar aanvallen. De slotfase van de wedstrijd was echter wel zenuwslopend. Met een stand van 14-14 op het scorebord en nog minder dan een minuut te gaan wisten de Oranjehemden de bal te veroveren. In de laatste seconde van de wedstrijd wist SDO een doorloopbal af te ronden. Na dit doelpunt klonk het eindsignaal. De wedstrijd eindigde in 14-15, winst voor SDO!

SDO 2 kan terugkijken op een zwaar zaalseizoen maar wel met een prachtige afsluiting in Almelo. Volgende week wordt er weer op het veld gekorfbald en bereidt SDO zich voor op het tweede deel van de veldcompetitie.