• Gelijk spel in Westerhaar voor SDO 2.

Afgelopen zaterdag kreeg SDO 2 bezoek van De Zwaluwen 2 uit Zevenaar. In het eerste deel van de veldcompetitie, speelden beide ploegen ook tegen elkaar. Toen wisten de Oranjehemden met 7-12 te winnen.

Na het verlies van vorige week, stond het vizier  bij SDO weer op scherp.

Om 14.00 uur blies scheidrechter W. Moed, de wedstrijd in. De eerste aanval van de Oranjehemden werd helaas niet afgerond met een doelpunt. De bal werd onderschept door De Zwaluwen. Zij wisten in de eerste aanval wel al snel de korf te vinden, en kwamen op 0-1 voorsprong. Al vroeg in de wedstrijd wist SDO lange aanvallen te creƫren. Het balbezit was grotendeels voor de thuisploeg. Toch liepen de Oranjehemden ook deze week aan tegen de afronding. Er zijn teveel kansen nodig om tot scoren te komen. Het antwoord van de Zevenaren was dan ook duidelijk. Wederom kwamen zij tot scoren en verscheen er een stand van 0-2 op het scorebord. Bij de wisseling van vak, wist SDO de korf wel snel te vinden met een mooi schot uit de ruimte. De stand was nu 1-2. Vanaf dat moment hadden beide partijen moeite met de afronding van de aanvallen. Lange tijd werd er niet gescoord. In de laatste 5 minuten, werd er nog eenmaal gescoord door De Zwaluwen. Echter antwoordde de Oranjehemden in de laatste seconde van de eerste helft nog met een mooie kans onder de korf. Meteen hierna klonk het fluitsignaal. De kleedkamer werd bezocht met een ruststand van 2-3.

In de kleedkamer gaf coach Anno Sportel een peptalk aan SDO. Er waren goede kansen en aan strijdlust was er geen gebrek. Echter was het zaak om de rust te bewaren en hier en daar wat te temporiseren tijden de aanvallen. ‘Ga voor de juiste kansen’, werd er nog aan toegevoegd.

Na een rust van 5 minuten, klonk het startsignaal van de scheidrechter, voor de tweede helft. De woorden van de coach in de rust, waren binnengekomen bij de Oranjehemden. Vlot na elkaar werden twee aanvallen afgerond met een doelpunt. Met een tussenstand van 4-3, nam SDO de leiding over. De Zevenaren probeerden een antwoord te geven, maar de verdediging van de Oranjehemden liet dit niet toe. Wederom wist de thuisploeg de korf te vinden. Een gat van twee doelpunten gaf vertrouwen aan het team. Helaas was het vertrouwen bij De Zwaluwen nog niet weggezakt. Kort na elkaar wisten ook zij twee keer tot scoren te komen. Er verscheen een gelijke stand van 5-5 op het scorebord. Het warme weer begon nu bij beide partijen mee te spelen, en de vermoeidheid sloeg toe. Het duurde dan ook lang voordat er gescoord werd. Toch wisten de Oranjehemden een mooie aanval af te ronden. Kort daarna lag het antwoord van De Zwaluwen ook alweer klaar. Wederom was de stand gelijk, 6-6. In de slotfase van de wedstrijd veroorzaakte SDO een strafworp. Deze werd afgerond door de Zevenaren. SDO had nu nog maar weinig tijd om de winst alsnog binnen te halen. De Oranjehemden bleven strijden en wisten in een van de laatste minuten toch nog een doelpunt te maken. Het eindsignaal klonk bij een stand van 7-7. Beide ploegen houden dus een punt over aan deze wedstrijd.

SDO 2 kan terugkijken op een wedstrijd waarin gestreden werd. Helaas had de ploeg ook deze week teveel kansen nodig om tot scoren te komen.

Volgende week zaterdag 25 mei, speelt SDO 2 om 14.30 uur tegen Zwart-Wit 3 in Delden.