• SDO 2 strijdt tegen de koploper.

Afgelopen zaterdag speelde SDO 2 tegen Zwart-Wit 3 in Delden. Al eerder streden beide ploegen tegen elkaar. Toen verloren de Oranjehemden thuis met 7-10. De ploeg uit Delden stond voorafgaand aan deze wedstrijd bovenaan. Aan SDO de taak om het de koploper lastig te maken en zo een derde plek in het klassement te behouden.

Om 14.30 uur blies Scheidsrechter H. Dwars de wedstrijd in. Al vroeg in de eerste helft was het SDO dat het heft in handen nam. Er werden mooie aanvallen gecreëerd en de juiste kansen werden genomen. Dit resulteerde in een 0-1 voorsprong voor de Oranjehemden. Niet veel later werd ook de 0-2 gemaakt. Helaas reageerde Zwart-Wit snel en kwam na de vakwissel ook tot scoren. De stand werd 1-2. Wederom werd er aan de kant van de Oranjehemden gescoord en verscheen er een tussenstand van 1-3 op het scorebord. Het vertrouwen nam toe bij SDO. Helaas werd er aan beide kanten een tijdje niet gescoord. Het tempo bij de Oranjehemden was uit het spel waardoor Zwart-Wit de betere aanvallen wist te creëren. De ervarenheid bij de ploeg uit Delden werd zichtbaar en een aantal keer achter elkaar wisten zij tot scoren te komen. SDO keek tegen een 6-3 achterstand aan. Kort voor rust bleef Zwart-Wit efficiënt met de kansen omgaan, en kwam hierdoor nog eenmaal tot scoren. Het rustsignaal klonk en de kleedkamer werd bezocht met een ruststand van 7-3.

Anno Sportel, coach van SDO 2, sprak de ploeg in de rust toe. Het tempo moest omhoog tijdens de aanval. Daarnaast moeten sommige kansen uitgesteld worden. Het spel uit de eerste minuten van de wedstrijd moest opgepakt worden. Wederom werd duidelijk dat het scoringspercentage bij de Oranjehemden te laag is. Het afmaken van de kansen was een must om punten mee te kunnen nemen naar huis.

Het signaal voor de start van de 2e helft klonk. De Oranjehemden waren gemotiveerd om er nog een wedstrijd van te maken. Dit bleek ook uit het spel. Het balbezit bij SDO was beter en er werden goede kansen gecreëerd. Twee keer achter elkaar werd er gescoord aan de kant van SDO. Er verscheen een tussenstand van 5-7 op het scorebord. Zwart-Wit was niet van plan om de voorsprong weg te geven. Met een aantal mooie afstandsschoten gaven zij antwoord op de aanval van de Oranjehemden. De stand was 10-5. Toch bleef SDO strijden en dit had effect. Met een strafworp, een afstandsschot en een doorloopbal kwam de ploeg uit Westerhaar terug naar een tussenstand van 10-8. Helaas was het antwoord van Zwart-Wit hard en duidelijk. Maar liefst vier keer op rij wisten zij tot scoren te komen. Na 60 speelminuten klonk het eindsignaal en stond er een stand van 14-8 op het scorebord. Helaas geen punten voor de Oranjehemden. Toch kan SDO 2 terugkijken op een wedstrijd waarin gestreden werd tot het eind. De ploeg moet blijven werken aan de afronding maar zet de schouders eronder om dit te verbeteren. Volgende week zaterdag speelt SDO 2 thuis tegen Vitesse 2 om 14.00 uur.