• Geen loon naar werken voor SDO 2

Afgelopen zaterdag, 7 september, was de competitiestart voor het tweede team van SDO. De ploeg trad thuis aan tegen het onbekende WWC 2 uit Mantgum en Wiuwert. Er waren veel nieuwe gezichten aan de kant van de Westerhaarders, niet alleen twee nieuwe trainer/coaches maar ook veel spelers/speelsters die vorig seizoen in andere teams acteerden. Na een prima voorbereiding was het team van de debuterende trainers/coaches Mathijs Korte en Henk Jan Otten klaar voor de eerste wedstrijd. Laatst genoemde had vandaag een andere rol door het ontbreken van een arbiter.

De thuisploeg startte voortvarend aan de wedstrijd, zowel de eerste als de daarop volgende aanval leverden de SDO’ers een doelpunt op. Zo was het binnen no-time 2-0. Na de vakwissel wist ook WWC voor het eerst de korf te vinden, 2-1. Daarna waren het de bezoekers die met scherp schoten en zo de achterstand wisten om te buigen in een 2-5 voorsprong. De thuis ploeg toonde veerkracht en kwam terug tot 5-6. Opnieuw sloegen de bezoekers een gaatje naar 5-8. Nog voor rust wist SDO de schade te beperken. Met een 7-8 achterstand voor de REAS-formatie, zochten de ploegen de kleedkamers op voor de rust.

Net als in het eerste bedrijf, begon SDO weer sterk. De eerste aanval leverde meteen de gelijkmaker op, 8-8. Daarna ging het lang gelijk op, de ploegen waren erg aan elkaar gewaagd net als in de eerste helft. Het enige grote verschil was dat de doelpunten een stuk schaarser waren. Het werd 9-9. Een kwartier voor tijd nam WWC weer de leiding, 9-10. SDO ging opzoek naar de gelijkmaker. Deze viel maar niet. Ook de uitploeg kwam een tijdlang niet tot scoren. 5 minuten voor tijd brak een heer van WWC de ban, 9-11. SDO gaf niet op, en schakelde een tandje bij. De Oranjehemden vonden even later de aansluiting, 10-11. De ploeg, spelend in prachtige nieuwe tenues, bleef strijden tot het eind en hoopte op een puntje. WWC speelde de wedstrijd goed uit en besliste in de laatste seconden de wedstrijd met een raak afstandsschot. De dienstdoende arbiter floot niet veel later af. Eindstand SDO 2  - WWC 2 10-12

Een prima eerste wedstrijd voor SDO. De ploeg speelde goed en had misschien wel meer verdiend. De Westerhaarders waren gewaagd aan de ervaren bezoekers en in sommige fases zelfs beter. De Friezen waren alleen schotvaardiger dan de SDO’ers. Volgende week zaterdag, 14 september, speelt SDO 2 in Delden tegen Zwart Wit 3. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur.