• Kansloze nederlaag voor SDO 2

  Na een prima wedstrijd vorige week tegen WWC 2, die helaas niet beloond werd met de eerste punten, trad SDO 2 afgelopen zaterdag aan tegen Zwart Wit 3. Op het natuurgras in Delden troffen twee ploegen elkaar die vorig jaar ook al twee keer duelleerden. Beide wedstrijden werden gewonnen door Zwart Wit. SDO wist dus dat het vandaag een zware opgave zou zijn om de punten mee huiswaarts te nemen.
   
  Vanaf minuut één was duidelijk dat er vanmiddag niets te halen viel voor SDO. De ploeg keek na het verstrijken van de eerste minuut al tegen een 2-0 achterstand aan. De Westerhaarders begonnen te zwak en niet scherp genoeg aan de wedstrijd. Zwart Wit daarentegen was loepzuiver. Dit resulteerde enkele minuten later in een 6-0 voorsprong voor de thuisploeg. SDO had vrijwel niets in te brengen tegen de Zwart Witten. Kansen creëren was het probleem niet, maar deze afronden was het probleem. Pas na de 8ste treffer van de Deldense ploeg wisten de Oranjehemden voor het eerst de korf te vinden, 8-1. Daarna herpakte de REAS-formatie zich enigszins. Hierdoor kon men de schade een beetje beperken. Bij rust was 13-2 in het voordeel van het veel sterkere Zwart Wit.
   
  Na rust probeerde SDO te bewijzen dat het beter kan. Het spel werd wel beter, maar de afronding was er nog niet. Zo kon Zwart Wit uitlopen naar 16-2. In het restant van de wedstrijd vielen de doelpunten wel over en weer. Enkele minuten voor het einde scoorde Marieke van Limbeek de 21-6. Na haar doelpunt werd ze gewisseld. Ze zal lange tijd niet korfballen door een knieblessure waaraan ze zich moet laten opereren. Na deze wissel wist SDO niet meer tot scoren te komen. Zwart Wit wist nog wel een aantal keer de korf te vinden. Eindstand Zwart Wit 3 – SDO 2: 24-6
   
  Een zeer pijnlijke nederlaag voor de ploeg van Mathijs Korte en Henk Jan Otten. Genoeg aanknopingspunten om de komende tijd mee aan de slag te gaan. De ploeg moet zich de komende week zien te herpakken en er volgende wedstrijd weer staan. Aanstaande zaterdag speelt SDO 2 thuis tegen het bekende KVZ 4. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur.