• SDO 2 knokt zich naar een gelijkspel

  Na de flinke nederlaag van vorige week, had het tweede team van SDO vandaag de kans om deze kater weg te spoelen. Thuis nam de ploeg van Mathijs Korte en de jarige Henk Jan Otten het op tegen KVZ 4 uit Zutphen. In het verleden troffen de ploegen elkaar meerdere malen, vaak wonnen de Zutphenaren deze onderlinge confrontaties. Maar de SDO’ers wisten dat men met een goede dosis vechtlust kans maakte om de eerste punten van het seizoen te pakken.
   
  Onder heerlijke nazomerse omstandigheden floot dienstdoende arbiter Boshoeve om 14:00 uur de wedstrijd in. SDO schoot uit de startblokken en beloonde het sterke begin met twee treffers, 2-0. Na de vakwissel was het even zoeken voor beide aanvalsvakken. Doelpunten waren in deze periode zeer schaars. Na een kwartier gespeeld te hebben kwam KVZ op gelijke hoogte, 2-2. In de slotfase van de eerste helft vielen er nog twee treffers, eerlijk verdeeld over de duellerende ploegen. De ruststand was dus zeer mager, 3-3.
   
  Met veel vertrouwen stapte SDO het veld weer in. De Oranjehemden waren in de eerste helft een stuk beter dan de bezoekers, maar het afronden van de vele kansen was het manco. De opdracht was dus vrij duidelijk: veel zorgvuldiger omgaan met de gecreëerde mogelijkheden. Net als in de eerste helft, nam SDO weer de leiding in de wedstrijd, 4-3. KVZ had snel een antwoord klaar, en wist drie keer op rij de korf te vinden. Op het scorebord stond dus de 4-6 tussenstand. SDO liet zich niet van de wijs brengen en vond meteen de aansluiting. Niet heel veel later lag de gelijkmaker er ook in, 6-6. Daarna viel er wederom een doelpunt aan de zijde van de thuisploeg, opnieuw een voorsprong dus voor de Reas-formatie, 7-6. Vervolgens waren het de bezoekers die de achterstand om wisten te buigen in een voorsprong, 7-8. SDO gaf de moed niet op, en knokte zich weer naast KVZ, 8-8. In de laatste minuten was het zeer spannend, waren er nog mogelijkheden aan beide kanten, maar er werd niet meer gescoord. Eindstand SDO 2 – KVZ 4: 8-8
   
  Een knap en zeer verdiend punt voor de SDO’ers. De ploeg vocht voor wat het waard was, en nam zo sportieve revanche voor de blamage van vorige week. Nu is het zaak om ook in de volgende wedstrijd deze strijdlust en passie op de mat te brengen. Aanstaande zaterdag, 28 september, speelt SDO 2 in Zwolle tegen Sparta 4. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur.