• SDO 2 neemt uit Zwolle een punt mee

Afgelopen zaterdag reisde het tweede team van SDO af naar Zwolle om daar aan te treden tegen het onbekende Sparta 4. De Zwollenaren stonden bij aanvang van de wedstrijd op een tweede plaats, dus SDO hoopte op een klein stuntje. Met het vertrouwen zat het in ieder geval goed bij de Oranjehemden, na het knappe en onverwachte gelijkspel tegen KVZ 4.

Iets eerder dan gepland floot de scheidsrechter voor het eerst. SDO begon erg sterk aan de wedstrijd. De ploeg stond verdedigend erg sterk, en gaf zo de aanval de kans om als eerste te scoren. Dit gebeurde ook, de ploeg van Mathijs Korte en Henk Jan Otten kwam op een 0-2 voorsprong. Daarna was het lang wachten op het volgende doelpunt. SDO was veel sterker, maar had moeite met het vinden van de korf. Na een time-out aan de kant van de REAS-formatie, viel eindelijk het derde doelpunt door het mandje, 0-3. Dit was tevens het laatste doelpunt voor de rust, dus zochten de ploegen de kleedkamer op bij deze magere stand.

Na rust hoopte SDO op dezelfde voet verder te gaan. De Oranjehemden bleven de betere ploeg, maar vergaten zichzelf te belonen. In tegenstelling tot de eerste helft, wist Sparta nu wel de korf te vinden. Met nog een kwartier te spelen stond het plotseling weer gelijk, 3-3. Dit leek SDO wakker te schudden, en men stelde meteen orde op zaken, 3-4. Toch wist Sparta 10 minuten voor tijd weer op gelijke hoogte te komen, 5-5. Niet veel later nam SDO wederom de leiding, 5-6, Opnieuw werd het gelijk, 6-6. Er brak een spannende slotfase aan, waarin beide ploegen nog kans maakten op de overwinning. De duellerende teams wisten in de laatste paar minuten de korf niet meer te vinden. Einduitslag Sparta 4 – SDO 2: 6-6

Opnieuw een gelijkspel voor SDO 2. Toch voelde het alsof de ploeg een punt verloren had. Gezien het spelbeeld had de ploeg veel meer recht gehad op het overwinning dan de Spartanen. Maar zes keer scoren is gewoon te weinig. Volgende week zaterdag is er een nieuwe kans om wel de overwinning te pakken. De SDO’ers spelen dan thuis tegen ‘de rode lantaarn drager’, Joure 2. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur.