• SDO neemt de punten mee uit Sibculo

  Afgelopen zaterdag 28 september speelde SDO 1 in Sibculo tegen KIOS’45 1. De ploegen troffen elkaar al vele malen en de oranjehemden waren erop gebrand om deze wedstrijd te winnen.
   
  De scheidsrechter floot om 16.00 uur de wedstrijd in. Ondanks het regenachtige weer waren er veel supporters meegekomen uit Westerhaar. Deze supporters zagen dat SDO het eerste doelpunt maakte, maar KIOS scoorde mee. Het ging gelijk op tot 6-6. Na een time-out van Vincent Weghs, de trainer/coach van de Westerhaarse formatie, liep SDO uit naar een stand van 6-9 door kansen uit te stellen en goede kansen te benutten. De ploegen zochten de kleedkamer op bij een ruststand van 6-11 in het voordeel van de Westerhaarders. 
   
  Na de rust moest de concentratie in de aanvallen van de oranjehemden worden herpakt. Doordat de verdediging aan de kant van SDO als een huis stond, kon SDO blijven herhalen en kreeg het alle tijd om tot een doelpunt te komen. Dit lukte gelukkig en SDO liep verder uit. Het spel werd steeds fysieker. Toch wisten de SDO’ers het hoofd koel te houden. In de slotfase wist de REAS/O&O-formatie de voorsprong te vergroten en na het laatste fluitsignaal stond er een stand van 8-15 op het scorebord.
   
  Al met al een verdiende overwinning voor SDO. Volgende week 5 oktober as speelt SDO 1 tegen SEV 1 uit Zelhem om 15.30 uur aan de Zwembadlaan 7 in Westerhaar.