• Ruime nederlaag voor SDO 2

Afgelopen zaterdag, 12 oktober, reisden de leden van het tweede team van SDO af naar Hardenberg. Men nam het daar op tegen de ongeslagen koploper Juventa 4. De Westerhaarders waren gekomen om te stunten. De ploeg wist dat punten mee huiswaarts nemen een lastige opgave zou worden, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Net als in voorgaande wedstrijden was het SDO dat als eerste een doelpunt mocht noteren. Een zeer geroutineerde heer, die vandaag door het ontbreken van een aantal spelers in de basis mocht starten, wist in de eerste aanval meteen de korf te vinden, 0-1. Juventa antwoordde meteen met een raak afstandsschot, 1-1. Na de vakwisseling waren het opnieuw de bezoekers die brutaal de leiding namen, 1-2. Wederom maakte Juventa gelijk, 2-2. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen en liep uit naar 5-2. Een mooie afgeronde vrije bal bracht SDO weer iets dichterbij, 5-3. Opnieuw wist Juventa een aantal keer op rij te scoren, en zo stond het binnen no-time 9-3. SDO herpakte zich daarna en wist voor rust de schade enigszins te beperken. De ploegen pauzeerden bij de ruststand 13-6 in het voordeel van de geel-zwarten.

Na rust probeerden de Oranjehemden de thuisploeg te temmen, maar dit lukte in de beginfase van de tweede helft niet. De ploeg moest met lede ogen aanzien dat Juventa uitliep naar 18-6. Na het eerste doelpunt in het tweede bedrijf aan SDO kant, wist Juventa de score nog wat op te krikken. Zo stond het even later 21-7. De SDO’ers speelden een verloren wedstrijd, maar bleven knokken. De ploeg van Mathijs Korte en Henk Jan Otten liet bij vlagen zien waar ze tot in staat zijn. Ook nu gebeurde dat. Met een aantal treffers op rij wist de REAS/O&O-formatie terug te komen tot 22-11. In de slotfase zette Juventa nogmaals aan en wist de korf meermaals te vinden. Einduitslag Juventa 4 – SDO 2: 29-11

Een uitslag die doet vermoeden dat het een totale afgang was voor de Oranjehemden. Toch voelde het niet zo. De ploeg verweerde zich kranig, maar de thuisploeg was wel heel erg zuiver en wist over alle schijven te scoren. Om in de volgende wedstrijd wel kans te maken op de overwinning zullen de SDO’ers een aantal dingen moeten verbeteren. Gelukkig zijn er ook een aantal aanknopingspunten waar de ploeg mee verder kan. Volgende week speelt SDO 2 thuis tegen Westergo 2. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur.