• SDO sleept punt uit het vuur

Om 15:15 speelt SDO 1 de derby tegen Blauw Zwart 1. Bij aanvang van de wedstrijd staat SDO bovenaan de ranglijst en bezit blauw Zwart de derde plek. De vorige ontmoeting eindigde in een nipte overwinning voor de Oranjehemden dus het beloofde een spannende ontmoeting te worden.

De SDO'ers beginnen helaas niet scherp aan de wedstrijd en kijken al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Het hele seizoen laten de Oranjehemden al blijken dat het zich mentaal niet makkelijk uit het veld laat slaan en komen al snel op voorsprong met 3 treffers op rij 3-2. Tot 5-5 weet Blauw Zwart mee te gaan met het spel van SDO. Vervolgens breek er een fase aan waar SDO laat zien dat het met recht de 1e plek in de poule bezit. Er worden 4 treffers op rij gescoord waardoor de gasten opeens tegen een achterstand van 9-5 aan kijken. SDO weet zich de eerste 20 minuten prima aan de gemaakte afspraken te houden. Daarna beginnen de Oranjehemden iets te vrijuit te spelen, waar Blauw Zwart goed van weet te profiteren en terugkomt tot 9-9. De thuisploeg weet vlak voor rust met een schot nog een voorsprong te creĆ«ren en de kleedkamers op te zoeken met een stand van 10-9 in het voordeel van de SDO-ers.

SDO komt na de lovende woorden van trainer Vincent Weghs sterk uit de kleedkamer en bouwt de voorsprong meteen uit naar 12-9. Toch zien we het beeld van de eerste helft terugkomen en kan SDO weer niet doordrukken. Tot frustratie ziet SDO de gasten weer langszij komen 13-13. De Oranjehemden weten tot de 18-18 de Wierdenaren de hele tijd 1 punt voor te blijven. Er breekt een sterke fase van blauw Zwart aan. Met nog anderhalve minuut te spelen weet Blauw Zwart voor te komen met 20-22. Een mokerslag lijkt uitgedeeld. Het vele publiek dat op deze wedstrijd is afgekomen ziet een strijdend SDO in deze laatste minuut. SDO komt terug tot 21-22 en weet in de dying seconds door een schot een 22-22 stand op het scorebord noteren. Een welverdiend punt blijft in Westerhaar.

De slotfase van deze poule komt in zicht. SDO moet nog 3 wedstrijden spelen en staat er goed voor om een promotieplek in de wacht te slepen. SDO speelt haar volgende wedstrijd uit in Glanerbrug tegen Ons Clubje 1 op 7 maart om 12:15 uur.